Om du är intresserad av Google Wave har du kanske redan ett beta-konto eller tänkt dig att skaffa ett konto när detta finns tillgängligt. Oavsett vilken väg så är det första du kommer möta är själva registreringen och jag tänkte gå igenom hur denna går till och ser ut.

Registreringen kräver av mig ett önskat nickname som man kan kolla om det är ledigt på en gång, förnamn och efternamn.

När jag klickar på att slutföra registreringen kommer jag direkt till Google Wave. Anledningen till att registreringen gick så smidigt till är för att man måste ha ett Google konto innan, som man loggar in med.

Google Wave del 1
Tiden mellan slutför och att jag kommer till Google Wave, dvs laddtiden är ett par sekunder. Nu är jag inne i Google Wave och framför mig har jag ett oläst meddelande med ämnet ”Welcome to Google Wave”.

Med ett klick öppnas meddelandet i högerspalten. Meddelandet är från Doktor Wave och innehåller en YouTube-film och några länkar (hur man kommer igång osv).

Google Wave del 2
Längst ned i meddelandet står det ”This wave is READ ONLY, so you cannot edit and reply to it.”. Ok, med tanke på att jag vill göra allt förutom ”read only” just nu väljer jag att klicka mig vidare.

Med tanke på att det är social media vill jag gå till min hittills enda vän på Google Wave. Jag klickar på namnet och då får jag välja New Wave, Ping och Recent Waves. Jag testade med att skicka en wave där jag tackade för inbjudan.

Nu vill jag in den stora vågen. Jag vet sen tidigare lästa artiklar att kommandot with:public är det absolut enklaste kommandot att utföra om man är helt grön på Google Wave. Man får upp en hel uppsjö av publika waves som man kan läsa och delta i. Sagt som gjort – jag får upp 104 publika waves i alla olika språk.

Google Wave del 3
Nu körs den på automatik. Antalet waves ökar för varje minut och om jag inte kände mig inbjuden för 10 minuter sedan så gör jag verkligen det nu.

Nu skall jag hitta en wave att delta i. Ett ämne jag förstår mig på och i ett språk som jag förstår mig på någorlunda.

Ah, det står på engelska och någonting om ”translate wave”. Jag klickar på en gång. Direkt dyker waven upp till vänster och vad ser jag där, jo ett meddelande på svenska. Jag är hemma!

Google Wave del 4
Google Wave ger intrycket att vara enormt. Som ny användare så känns det lite tomt med ett välkomstmeddelande och utan uttryck man är van vid. Så snabbt jag gick public ändrades den uppfattning. Wave är enormt och kan vid detta läge inte bli mindre. Även om jag kände mig smått vilsen så kändes det rätt när man började klicka runt och man vill därefter bara fortsätta.

[tags]Google Wave, social media, registrering, intressant? Pusha?[/tags]

Media om Google Wave: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9