Sponsrad video: Nya Nokia Lumia 800

Sponsrat av Nokia. Nokia har kommit med en ny lur som de visar upp i videon nedanför. Verkar vara en framtida jätte inom det sociala vilket verkligen är en stor sak för många konsumenter nu för tiden när man väljer ny mobiltelefon. Nokia kallar den gott och gott för social smartphone vilket jag också tycker det verkar som enligt videon.

Ta en titt! Vad du tycker du? Kommer de sociala funktionerna spela stor roll för dig i valet vid ny mobiltelefon?

Dela gärna med dig: Pusha Facebook Twitter

Så här såg världens första bärbara dator ut

280px Osborne 1 open   Så här såg världens första bärbara dator ut Har du någon gång undrat hur världens första bärbara dator såg ut? Som dessutom både såldes och används på en kommersiell nivå. IDG.se har ärofullt grävt fram historien om Osborne 1, världens första bärbara dator från 1981.

10,7 kg väger den, men det var alltså inte ett hinder för att snabbt bli den populäraste affärsvännen på resande fot. Hastigheten låg på 4 MHz och minnet på 64 kB. Skärmen? Ja, konstigt nog inte speciellt långt från vart vi är idag med våra smartphones, dvs. 5 tum.

28 000 kr kostade Osborne 1 ute i affärerna och när den var som mest populär tillverkades hela 10 000 stycken – per månad.

Dela gärna med dig: Pusha Facebook Twitter

Disketter går i graven efter 30 år

diskett   Disketter går i graven efter 30 årÄven om vi idag använder produkter som CD-skivor och USB-minnen så har Sony fortsatt att tillverka disketter som var väldigt populärt under en lång period innan andra alternativ började dyka upp.

Sony har nu beslutat att helt och hållet lägga ned produktionen av disketter och därmed går en nästan 30 år gammal vän för många datoranvändare i graven.

Apple slutade använda diskettenheter på sina datorer redan 1998 och Dell hakade också på fast några år senare, 2003.

Minns själv hur man frekvent sparade bilder och texter på massor av disketter. De populäraste disketterna var på 1.44 MB per diskett så det kunde bli en hel del disketter.

Tack för den här tiden! Ja, nu finns det små USB-minnen med utrymme på hela 128 GB.

1.44
Dela gärna med dig: Pusha Facebook Twitter

Student avstängd för att laddat ner film

studenttorrent   Student avstängd för att laddat ner filmFilmjätten Colombia Pictures Industries har för någon vecka sedan skickat ett brev till Mälardalens högskola där man beskriver att någon har laddat ner 26 filmer via deras internetuppkoppling med hjälp av tekniken torrent och sidorna The Pirate Bay och TankaFett.

Högskolan tog tag i det direkt och stängde av den misstänkta eleven från sin utbildning för hela sex veckor, fast eleven nekar. Intressant är även att avstängningen gäller en elev för påstådd illegal fildelning.

Vad tycker du om högskolans agerande? Ska det räcka med att en filmjätte påstår något för att man ska bli avstängd från sin utbildning?

Dela gärna med dig: Pusha Facebook Twitter

HTC Desire – nytt test med bilder

htcdesire   HTC Desire   nytt test med bilderTeknikbloggen Engadget har gjort ett bra test av nya supermobilen HTC Desire, mobilen som är lite av en storebror till tidigare testade HTC Legend.

I testet går man bland annat igenom vad man får för de extra pengarna Desire kostar istället för Legend. Man får bland annat skarpare skärm, snabbare processor och högre upplösning vid videoinspelning.

Klicka här för att komma direkt till testet eller här för svensk översättning med hjälp av Google Translate.

Dela gärna med dig: Pusha Facebook Twitter