Robbster.se

Att bli bättre som IT-nörd

Har du en hemsida eller blogg? Hur har du lärt dig att komma igång och utveckla denna i sådana fall? Om jag ser på mig själv så skulle jag vilja placera mig i kategorin ”självlärd”, jag la upp min första hemsida i HTML runt år 1999-2000 där någonstans och lär mig fortfarande nya saker varje dag.

Det har gått mer än 10 år sedan jag la upp min första hemsida, borde inte jag kunna allt vid det här laget? Jag tycker inte det. Internet slutar ju inte att växa och nya funktioner och tjänster släpps varje dag. Jag hinner knappt lära mig ena saken innan det är dags att ge sig på en helt annan ny sak.

Jag tycker dessutom det är lättare att lära sig nu än för 10 år sedan. Sökmotorn Altavista som var störst en gång i tiden använde jag inte alls på samma sätt som jag använder Google idag. Då kunde jag fastna vid en hemsida som javascript.nu och bygga en hemsida med en massa javascript bara för saken skull. Nu vet jag vad jag vill bygga och jag hittar bokstavligen allt på Google för att kunna uppfylla mina önskemål.

Att ta en utbildning skulle vara något. Att helt enkelt ta en tid för att endast lära sig. Finns bland annat en schysst utbildning som heter Cloud Computing där man lär sig konstruera och driftköra nya skalbara applikationer. Jag tror definitivt cloud computing kommer att vara en stor del av våran IT-framtid.

Hur har du lärt dig? Har du tagit en utbildning eller önskar ta en och inom vilket ämne i sådana fall?

[tags]utbildning, webmaster, molnet, cloud computing, kurser, lära sig, intressant?[/tags]

computing

Kategorier: Internet

5 saker att tänka på när du väljer webbhotell » « Grattis på födelsedagen Twitter

2 Kommentarer

  1. Internet är verkligen stort och man hänger inte alls med. Distanskurs skulle jag nog välja. Kommunicera via webcam är ju en hit i mina ögon. Då hinner man även med jobb etc.

  2. Hej!
    Att bli bättre som IT-nörd: http://www.verksamhetsutvecklare180.se.
    Kul test där du kan se vilken IT-typ du är och hur du kan utvecklas.
    /Maria

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Copyright © 2019 Robbster.se

Temacred: Anders NorenUpp ↑